Amerikanci pregazili ekipu Svijeta, a Trae Young za sva vremena osramotio DeAndre Aytona

Egzibicije mladih NBA zvijezda

Amerikanci pregazili ekipu Svijeta, a Trae Young za sva vremena osramotio DeAndre Aytona

Endin Čaušević

All Star vikend koji se održava u u narednim danima tradicionalno je počeo okršajem mladih zvijezda NBA lige, odnosno ekipa Amerike i Svijeta.

U ovom meču gledali smo fantastičnu košarku i brdo prekrasnih poteza mladih košarkaša od kojih se tek očekuje da zablistaju u NBA ligi. Na kraju su Amerikanci bili dosta ubjedljivi protiv košarkaša koji dolaze iz ostalih svjetskih zemalja.

SAD je slavio sa 161:144, MVP nagrada pripala je mladom košarkašu LA Lakersa, Kyleu Kuzmi, koji je sinoć meč završio s čak 35 poena. Fantastičnu partiju odigrao je i Trae Young iz Atlante koji je sa svojim potezima oduševljavao publiku.

Young je bio peti pik na ovogodišnjem NBA draftu i u trejdu s Lukom Dončićem na kraju je završio u Atlanti Hawksima. On je se oduševio svojim nevjerovatnim potezom kojim je posramio DeAndre Aytona. Provukao mu je loptu kroz noge, te na kraju rutinski pogodio koš ekipe Svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi