Anadolu Efes ponudio ugovor Tyrese Riceu

Sjajni playmaker rastao se s AEK-om

Anadolu Efes ponudio ugovor Tyrese Riceu

Anadolu Efes bi u nastavak sezone mogao ući jači za američkog beka Tyrese Ricea

Efes je ovu sezonu otvorio loše, s dva vezana poraza u Euroligi, protiv Zenita i gradskog rivala Fenerbahcea te su stručni stožer i uprava odlučili da tim treba pojačanje na vanjskoj poziciji i navodno je ponuda za Rycea već poslana. 

Nedostaje Atamanovoj ekipi Shane Larkin koji se oporavlja od ozljede i kojeg neće biti barem do kraja oktobra dok je srpski playmaker Vasilije Micić daleko od prošlosezonske forme. Tyrese Rice je nedavno potpisao ugovor s AEK-om koji je trajao samo za vrijeme Final- Eight turnira u košarkaškoj Ligi prvaka gdje je grčki tim u finalu poražen od sjajnog španjolskog tima San Pablo Burgos.

Rice je poslije finala izjavio kako razmišlja o umirovljenju, no 33-godišnjak sigurno neće ostati imun na ponudu prošlosezonske najbolje euroligške ekipe koja je cijelu sezonu igrala u fantastičnoj formi i samo ju je pandemija odvojila od izgledne prilike da osvoji titulu prvaka Eurolige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi