Pogodio s koša na koš za milion dolara, a onda doživio šok od kojeg se nije oporavio već 30 godina!

Sreća se pretvorila u pravi pakao

Pogodio s koša na koš za milion dolara, a onda doživio šok od kojeg se nije oporavio već 30 godina!

E. Škorić

Još 1993. godine Don Calhoun je mislio kako je postao milioner nakon što je postigao nestvaran koš tokom tajm-auta na meču NBA lige između Chicago Bullsa i Miami Heata.

Tokom spomenutog meča organizovana je nagradna igra, a na kraju je (ne)sretni dobitnik bio Don Calhoun, navijač Chicago Bullsa koji je morao pogoditi praktično s koša na koš da dobije milion dolara.

Kao što se može vidjeti u videu ispod, cijela dvorana u Chicagu, uključujući legendarnog Michaela Jordana, bila je u zanosu, čekajući ishod udarca. Šanse da pogodi bile su manje od jedan posto, ali lopta je prošla kroz obruč.

Don Calhoun je bio u delirijumu, uvjeren da je dobio milion dolara koji mu zauvijek mijenjaju život, no ubrzo je uslijedio neviđen šok za njega.

Naime, jedna  kompanija koja se bavi osiguranjem, a koja je sve organizovala i sponzorisala nije mu htjela isplatiti novac jer je uočeno da je igrao košarku na koledžu, a time je prekršio pravila. Jedno od pravila igre glasilo je da takmičarki ne mogu igrati u "organiziranim takmičenjima" košarku prije samog nagradnog takmičenja.

Osiguravajuća kompanija American Hole 'N One Inc. nije bila obavezna platiti čovjeku milion dolara zbog navedenog razloga. Naravno, jedva su dočekali njegov propust i odbili da uplate novac.

Oglasi

Coca-Cola, koja je bila jedan od sponzora događaja, zajedno sa restoranom Lettuce Entertain You i franšizom Chicago su se obavezali da će pokriti nagradu ako osiguravajuća kompanija to ne učini.

Zauzvrat, Calhoun je osvojio 50.000 dolara godišnje u narednih 20 godina, što je naravno dobro došlo, ali ipak ostaje žal za milionom...

Zadržao je posao prodavača kancelarijskog namještaja, a do 2013. godine je svake godine dobijao novac na račun, koji mu je došao kao utjeha, ali ipak dobra utjeha.

Lopta kojom je pogodio nestvaran koš sada je u posjedu njegovog sina, a on je nedavno za ABC7 Chicago krekao: "U biti, nisam bogat, nisam milioner, a mogao sam lako biti".

Top Komentari

stipulanbo
"Zauzvrat, Calhoun je osvojio 50.000 dolara godišnje u narednih 20 godina, što je naravno dobro došlo, ali ipak ostaje žal za milionom..." ??? 50.000 x 20 = 1.000.000 !!! Tekstopiscu matematika slabo ide. Bolje 50.000 godisnje 20 godina nego od jednom 1.000.000 koje ces s*ebati za par mjeseci
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi