Trojica su krenula na francuskog diva (226 cm) - Uslijedila je bruka za pamćenje!
Victor Wembanyama je strah i trepet za mnoge

Nevjerovatno

Trojica su krenula na francuskog diva (226 cm) - Uslijedila je bruka za pamćenje!

Midhat Šljivak

Francuz Victor Wembanyama odveo je San Antonio Spurse do pobjede na gostovanju u Memphisu kod Grizzliesa, a ovaj meč obilježila je nestvarna scena u akciji tri na jedan koju su imala trojica domaćih košarkaša.

S visinom od 226 centimetara Victor Wembanyama strah je i trepet pod košem za protivničke igrače. Francuz maksimalno koristi visinu i duge ruke, te nikome nije svejedno kada ga ugleda ispred sebe.

Međutim, scena sa utakmice Grizzliesa i Spursa koja se igrala protekle noći u Memphisu pokazao je nevjerovatan strah kojeg određeni košarkaši imaju kada ovog francuskog diva vide ispred sebe.

Brandon Clarke, Jordan Goodwin i Trey Jemison imali su situaciju tri na jedan protiv Wembanyame. Trebali su to biti lagani poeni za Memphis, ali...

Trojica igrača Grizzliesa se nisu snašla u ovoj situaciji. Wembanyama ih je čekao, a oni potpuno zbunjeni nisu znali šta da rade na parketu.

Oglasi

Na kraju je uslijedio šut Goodwina za tri poena. Promašio je, a ova scena je izazvala gomilu smijeha među ljubiteljima košarke. 

Pogledajte ovu zaista bizarnu akciju igrača Memphisa. Kao da su vidjeli duha ispred sebe.

Zaista je ovo nevjerovatna scena koja sasvim oslikava sezonu Grizzliesa. Oni su trenutno na 13. mjestu Zapadne konferencije s omjerom od 27 pobjeda i 52 poraza.

Oglasi

Spursi su zakucani za dno konferencije s očajnim učinkom od 20 pobjeda i 59 poraza, no dobili su istinskog superstara u liku Victora Wembanyame.

Francuz, koji je izabran kao prvi pik NBA drafta prošle godine, igra zaista fantastičnu prvu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Statistike dovoljno govore.

U 69 odigrnaih utakmica u dresu Spursa 226 centimetara visoki košarkaš na prosjeku je od 21.3 poena, 10.7 skokova, 3.8 asistencija i 3.6 blokada po utakmici.

Wembanyama će gotovo sigurno biti rookie godine u NBA ligi i pitanje je koje su krajnje mogućnosti ovog 20-godišnjaka.

Top Komentari

user1708123691
hahahaahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi