Anela Alagić nastavlja karijeru u Albaniji

Tuzlanske košarkašice oslabljene u nastavku sezone

Anela Alagić nastavlja karijeru u Albaniji

E. Dindić

Košarkašice Jedinstvo BHTelecoma ulaze dosta oslabljenje u nastavak sezone.

Dojučerašnja košarkašica Jedinstvo BH Telecoma  Anela Alagić nije više košarkašica tima iz Tuzle. Ona karijeru nastavlja u Albaniji u ekipi Goga Basketa iz Durrësa.

Anela Alagić ponikla je u omladinskom pogonu kluba iz Tuzle te devet godina nastupala za sve selekcije Jedinstva. U zadnjih par godina prometnula se u jednu od najboljih košarkašica Jedinstva, i sigurno je da će njen odlazak dobrano uticati na igre kluba iz Tuzle.

Također nastupala je za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine na Europskim prvenstvima do 18  i 20 godina.Sigurno je da će u klubu sa Skvera morati potražiti pojačanje na unutrašnjim pozicijama u nastavku sezone.

Goga Basket trenutno se u prvenstvu Albanije nalazi na 2.mjestu sa omjerom 7 pobjeda i 1 poraza, a u ovom klubu već nastupa bivša košarkašica Željezničara Samra Omerbašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi