Zakucavanjem godine povrijedio protivnika i sebe - Reakcija saigrača govori koliko brutalno je bilo

Nije želio da stane

Zakucavanjem godine povrijedio protivnika i sebe - Reakcija saigrača govori koliko brutalno je bilo

E. Oštraković

U sjajnoj utakmici u okviru NBA lige košarkaši Minnesote Timberwolvesa slavili su na gostovanju kod Utah Jazza sa deset koševa razlike, a konačan rezultat ovog susreta bio je 114:104 za goste.

Prva četvrtina ovog susreta protekla je u potpunoj dominaciji domaće ekipe koja je imala prednost od dvanaest razlike, ali su gosti uspjeli malo popraviti dojam u drugoj četvrtini.

Ipak, drugo poluvrijeme gostiju bilo je zaista fenomenalno, te su na kraju upisali sasvim zasluženu pobjedu od deset razlike. Ipak, zakucavanje koje smo vidjeli sinoć ukralo je šou i Amerika priča samo o tome.

Igrala se treća četvrtina kada je Anthony Edwards prihvatio loptu od saigrača, te je krenuo na zakucavanje i uradio je nešto što niko nije mogao niti zamisliti.

Ispred njega je bio John Collins koji je samo sve "uljepšao". Uslijedilo je brutalno zakucavanje koje mnogi već smatraju najboljim zakucavanjem ove godine i da niko neće moći da mu parira.

Oglasi

Zakucavanje je imalo i svoje negativne strane, a to su povrede i Edwardsa koji je izveo zakucavanje, ali i Collinsa koji je dao sve od sebe da ga spriječi u toj namjeri.

"Oduvijek sam sanjao da zakucam na nekoga ovako. Mislio sam da neću uspjeti, da sam predaleko od obruča", rekao je nakon utakmice Edwards.

Ako se i pitate ko je bio njegov uzor u toku odrastanja, naravno njegovo ime je Vince Carter, čovjek koji je za mnoge imao najbolja zakucavanja u historiji NBA lige.

Oglasi

Edwardsu je nakon ovog zakucavanja dislociran prstenjak lijeve ruke, te mu je u slvačionici prižena pomoć, ali se nakon svega uspio vratiti u igru.

Sa druge strane mnogo gore je prošao Collins. Sumnjalo se čak i na potres mozga i njega zbog toga nije bilo u igri u posljednjoj četvrtini. Na kraju je potvrđeno da je zadobio nagnječenje glave.

Mnogo je uglova koji pokazuju ovo zakucavanje, a možda i najbolje sve pokazuje reakcija Kylea Andersona koji je bio u apsolutnoj nevjerici zbog onoga čemu je svjedočio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi