Svi u dvorani ostali bez teksta: Nestvaran let i brutalno zakucavanje Hezonje!

Komentator u totalnom delirijumu

Svi u dvorani ostali bez teksta: Nestvaran let i brutalno zakucavanje Hezonje!

Haris Zilić

Real Madrid odigrao je sjajan meč u sedmom kolu Eurolige. Kraljevi su u derbiju savladali turski Anadolu Efes sa 94:85 i tako došli do vrijedne pobjede koja ih vraća na pozitivan omjer od 4-3 u tekućoj sezoni Eurolige.

Pored veoma efikasne košarke susret je obilježio i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja.

Tri minute prije kraja treće četvrtine kada je Real imao +13, Hezonja je izveo brutalno zakucavanje kakvo rijetko viđamo i u NBA ligi.

Hanga je poslao jedan pas koji nije bio baš najbolji, ali Hezonja je to uspio uhvatiti i fenomenalno zakucati loptu.

Svi u dvorani su skočili nakon ovog poteza, a i komentator je bio u potpunom delirijumu. Potez koji će obilježiti sezonu u Euroligi to nema sumnje, iako smo tek na početku.

Oglasi

Dodajmo da je u redovima Reala Deck bio prvo ime sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije. Utakmicu sezone odigrao je Hanga, koji je ubacio 11 poena, dodao četiri skoka i šest asistencija.

Hezonja je susret završio sa devet poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Džanan Musa je na parketu proveo 22 minute i imao je skroman učinak za svoje standarde. Musa je utakmicu završio sa devet poena, dva skoka i dvije asistencije.

U redovima Efesa Clyburn je bio nezaustavljiv sa učinkom od 23 poena, devet skokova. Žižić je također bio raspoložen sa 17 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je sada na omjeru 4-3, a Efes na omjeru 2-5.

U osmom kolu Real Madrid će dočekati Albu iz Berlina, dok će Anadolu Efes na svom parketu igrati još jedan derbi ovaj put protiv Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi