Brutalno zakucavanje Nurkića bacilo u trans komentatore sinoćnje utakmice

Nisu mogli da vjeruju šta je uradio

Brutalno zakucavanje Nurkića bacilo u trans komentatore sinoćnje utakmice

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u fantastičnoj utakmici pobijedila selekciju Francuske sa 96:90.

U prepunoj Skenderiji izabranici Adisa Bećiragića odigrali su nevjerovatnu utakmicu i došli do pobjede protiv Francuske i to nakon dva produžetka.

Zmajevi su odigrali jednu od najboljih utakmica u prethodnih nekoliko godina i na kraju su uspjeli na krilima sjajne podrške naših navijača da slave protiv Francuske koja je bila apsolutni favorit u ovoj utakmici.

Od početka utakmice naš tim je igrao fenomenalno i u jednom trenutku imali smo i skoro 20 poena razlike, ali očekivano Francuzi su se uspjeli vratiti i preokrenuti.

Međutim, treću dionicu naš tim je odigrao nevjerovatno. Napravili smo seriju od 10:0 i Francuzima smo dozvolili samo da ubace pet poena u ovoj četvrtini što je zaista veoma impresivno, te smo se vratili ponovo u meč.

Do kraja smo gledali zaista infarkt završnicu s dva produžetka, ali naša selekcija je ovaj put izdržala do samog kraja i zasluženo pobijedila sa 96:90.

Oglasi

Cijeli naš tim odigrao je zaista odličan meč i ostavio je srce na terenu, ali se tu posebno ističe Jusuf Nurkić.

Naš najbolji košarkaš odigrao je nevjerovatnu utakmicu u odbrani i napadu gdje je u potpunosti "uništio" Rudyja Goberta koji je prošle sezone proglašen za najboljeg odbrambenog igrača u NBA.

Nurkić je sinoć protiv Francuske uspio da ubaci 21 poena, te je dodao još devet skokova i četiri asistencije i bio je naš najbolji pojedinac u ovom meču.

Međutim, posebno se izdvaja nevjerovatno zakucavanje koje je Nurkić imao u drugom poluvremenu kada je "stavio na poster" Poiriera.

Zakucavanje Nurkića oduševilo je i komentatora FIBA-e koji nije mogao da vjeruje kakav potez je napravio bh. košarkaš.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Također, i reakcija srbijanskog komentatora koji je sinoć prenosio meč najbolje pokazuje kakvo brutalno zakucavanje je sinoć izveo Nurkić.

Top Komentari

Rodjeni1985
LEGEND!
2 0
DinoDomazet059
SVAKA ĆAST NURKIĆU TAKO JE TO KAD SE SVIM SRCEM IGRA ZA SVOJU REPREZENTACIJU A NE OVI NAŠI RVACKI KILAVCI ISPODPROSJEČNOG POLUAMATERA KOJI NE ZNA NI OSNOVE KOŠARKE HVALE NA SVA USTA A PRIZEMAN JE KO TVOR JOŠ JEDNOM ISKRENE ČESTITKE REPREZENTACIJI BiH KOJA JE ITEKAKO ZASLUŽENO POKAZALA PREPOTENTNIM FRANCUZIĆIMA DA SE NIKAD NE SMI OMALOVAŽAVAT SUPARNIČKE EKIPE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi