Trener Splita nakon ubjedljivog poraza.

Anzulović: Volio bih da su mladi pokazali bolji odnos prema dresu Splita

Ekipa Splita je večeras gostovala na Grbavici u 16. kolu 2. ABA lige gdje je poražena od domaćih Sparsa sa 96:58.

Trener Splita Vladimir Anzulović je nakon utakmice poručio da su jednostavno Sparsi večeras bili bolji.

"Čestitke Sparsima na zasluženoj pobjedi. Očito je izostanak dvojice bitnih igrača šokirao našu ekipu... Donekle sam zadovoljan prvim poluvremenom, ali na kraju zaslužena pobjeda Sparsa. Volio bih da su naši mladi igrači koji su igrali na kraju pokazali malo više želje, pogotovo zbog odnosa prema dresu Splita", istakao je Anzulović, pa se osvrnuo na situaciju u klubu:

"Split je definitivno na putu oporavka. Strašno puno nesreće smo imali sa povredama, ove godine smo samo pet utakmica odigrali u punom sastavu. Međutim, što se tiče finansija, klub je na putu oporavka, a i rezultatski u zadnje vrijeme".

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"I ove godine imamo želju ući u Top 4 2. ABA lige. Naravno da želimo u Prvu ABA ligu, ali za to moramo biti kompletni, ovo je jaka liga. Ali vjerujem da ćemo uspjeti u budućnosti", dodao je Anzulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi