OKK Spars razbio Split
Odličan meč odigrao je sarajevski tim i stigao je do 11. pobjede u ovoj sezoni ABA 2 lige (Foto: EPA)

Sarajlije uvjerljive

OKK Spars razbio Split

M. Šljivak, foto: S. Bošković

OKK Spars razbio je na Grbavici Split rezultatom 96:58 u susretu 16. kola ABA lige.

Dolaskom Almira Hasandića i Kenana Bajramovića tim Marka Trbića je dobio mnogo u napadačkom dijelu tima, a večeras su to na svojoj koži osjetili košarkaši Splita koji su razbijeni na Grbavici.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da domaće zanima samo pobjeda u ovom susretu. Imali su prednost 26:17, a gosti nisu imali pravi odgovor na igru domaćih košarkaša.

Bez većih problema Spars je držao prednost u drugoj dionicu. Nisu Splićanima dopustili da im ugroze vodstva, a razlika nakon 20 minuta igre bila je 10 poena, 45:35.

Sve dileme oko pobjednika riješene su već nakon treće dionice. Domaći su potpuno razbijali rivala, a na ulasku u posljednjih deset minuta večerašnje utakmice bilo je 22 razlike u korist Sparsa, 71:49.

Nisu domaći spuštali gas ni u posljednoj dionici. Naprosto su demolirali hrvatskog velikana i bilo je samo pitanje sa kojom će razlikom dobiti ovaj meč. Na kraju je bilo plus 38, 96:58.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Protić sa 18 poena, Almir Hasandić je dodao 14, a Draško Albijanić 13 poena. Kod Splita Michael Cobbins je ubacio 14 koševa i imao je osam skokova.

ABA 2 liga, 16. kolo:

OKK Spars - KK Split 96:58 (26:17, 19:18, 26:14, 25:9)

OKK Spars: Durmo 8, Zahiragić 3, Vrabac 6, Grubelić, Manjgafić 10, Hasandić 14, Kamenjaš 10, Protić 18, Albijanić 13, Mazalin 2, Glogovac 2, Bajramović 10.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Split: Kalajžić 6, Veljačić 2, Rebić 5, Kedžo 11, Gabrić 6, Runjić, Marčinković 11, Jukić, Vrgoč 3, Cobbins 14

Top Komentari

Kiss
Bravo,sa Hadandićom kao pojačanje pun pogodak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi