Mirotić zabio za pobjedu u Valenciji, oslabljeni Maccabi uspio preokrenuti Khimki

Barcelonino prvo i zadnje vodstvo na 3 sekunde prije kraja utakmice

Mirotić zabio za pobjedu u Valenciji, oslabljeni Maccabi uspio preokrenuti Khimki

Košem Nikole Mirotića Barcelona je večeras slavila u Valenciji u sklopu 23. kola Eurolige rezultatom 76:75. 

Veliku većinu ove utakmice košarkaši Valencie su kontrolirali i činilo se da će Andalužani sjajnu formu potvrditi trijumfom nad velikim rivalom iz Endesa Lige. 

Prije ulaza u zadnju četvrtinu Valencia je imala sigurnih +13 razlike i što je još važnije igru koja nije davala mnogo šanse Barci za preokret. No ipak, košarka je takva igra, da se mora biti koncentriran svih 40 minuta jer momčadi nakrcane individualnim kvalitetom koji ima katalonski tim mogu i za manje vremena preokrenuti tijek utakmice. 

To se Valenciji dogodilo u zadnjem periodu, bolje rečeno, dogodio im se sjajni Nikola Mirotić koji je potpomognut povratnikom Heurtelom pokrenuo povratničku seriju Barce. Gosti su u zadnji napad ušli s -1 i tada je sjajni Crnogorac sa španjolskim pasošem uzeo loptu i isfintirao N'Doura te zabio uz faul Seneglaca. Mirotić je namjerno promašio drugo bacanje a Vives je bio neprecizan s trojkom sa svoje polovice terena. 

Mirotić je ujedno s 26 poena bio i najbolji pojedinac susreta i jedini dvoznamenkasti košarkaš u redovima Barcelone. San Emeterio je zabio 17 za Valenciu, a Dubljević 14 poena uz tri promašena slobodna bacanja u posljednjim trenutcima susreta. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Tel Avivu je ozljedama osakaćeni Maccabi uspio savladati nepredvidljivi Khimki rezultatom 80:77. Vodio je tim iz Podmoskovlja 11 razlike na poluvremenu ali u Nokia Areni se do pobjede ne dolazi tako lako. Elijah Bryant s 21 košem bio je kreator povratka Makabejaca, Dorsey je dodao 12 poena a mladi Deni Avdija 11. 

Alexey Shved je opet trošio kao raskalašeni ruski milijarder. Uz šut 5/21 uspio je zabiti 18 koševa dok je Jerebko zabio 17 uz kudikamo manju potrošnju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi