Panathinaikos izgorio u paklu Štark Arene

Fantastična 4/4 Crvene Zvezde

Panathinaikos izgorio u paklu Štark Arene

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su večeras Panathinaikos u okviru 23. kola Eurolige rezultatom 78:73 u svojoj Štark Areni. 

Sjajnu predstavu moglo je vidjeti skoro 13.000 gledatelja u Beogradu. Oba tima igrala su sporadično. Prvo je Panathinaikos sjajnim otvaranjem zaledio sve prisutne u dvorani dobivši taj dio igre s 21:9 i obrambeno razbivši domaći tim. 

No već u drugom periodu odgovorila je Crvena Zvezda istom mjerom, ugasivši grčki tim u tom dijelu igre te su na veliki odmor otišli s prednošću od 36:32. 

Ipak, Panathinaikos je treći period otvorio na isti način kao i početnih 10 minuta, te je u zadnju četvrtinu ušao sa naizgled sigurnih 10 koševa viška. No na red su opet došli domaći koji su posljednju četvrtinu odigrali kao u transu i u tom dijelu napravili 16 koševa razlike te su na kraju uz frenetično navijanje domaćih navijača slavili veliku pobjedu rezultatom 78:73. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kevin Punter bio je sjajan s 24 koša, no glavni kreator preokteta bio je sjajni Perperoglu koji se na kraju zaustavio na 12 poena, dok je Vladimir Štimac također bio važda karika u povratku domaćeg tima s 9 koševa. Po 12 poena za Panatu postigli su Papagiannis i Thomas, a 11 Fredette. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi