Armani poslije nevjerojatnog preokreta slavio nad Bayernom

Velika pobjeda Milana

Armani poslije nevjerojatnog preokreta slavio nad Bayernom

Košarkaši Armanija večeras su u fantastičnoj utakmici u sklopu 22. kola Eurolige savladali Bayern rezultatom 79:78.

Nevjerojatan preokret izveli su večeras košarkaši milanskog Armanija. 

Košarkaši Bayerna sredinom druge četvrtine u Mediolanum Areni su sredinom 3/4 poveli 60:40, te kontrolirali utakmicu i ništa nije sugeriralo da bi se domaći košarkaši mogli vratiti i preokrenuti rezultat u svoju korist. 

Tada je krenula velika serija Milaneza koju je pokrenuo Michael Roll s dvije vezane trojke i dvije odlične obrane na bekovima njemačkog prvaka. Njemački prvak je do kraja uspio prosuti skoro nemoguće. Na kraju je odlučila penal završnica, Nemanja Nedović je pri rezultatu 79:78 i 8 sekundi prije kraja promašio drugo bacanje a do lopte je došao Rodriguez a Bayern do kraja nije uspio napraviti faul i priči je tu bio kraj. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Micov sa 16 i Nedović s 13 koševa bili su najefikasniji kod Milana, a Barthel s 18 i Đedović s 12 kod Bayerna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi