Armel Mujaković novi trener ŽKK Čelik
Novi trener ŽKK Čelik je u proteklom periodu vodio omladince OKK Čelik

Predvodit će Zeničanke u povratku u sami vrh bh. košarke

Armel Mujaković novi trener ŽKK Čelik · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženski košarkaški klub Čelik iz Zenice u narednoj sezoni ima ambicije da se vrati u sami vrh ženske bh. košarke.

Nakon što u prošloj sezoni nisu uspjeli da izbore ulazak u doigravanje, Zeničanke žele u narednoj sezoni da budu među najboljim ekipama, odnosno klubovima koji će se boriti za sami vrh,

S tim u vezi rukovodstvo kluba angažovalo je i novog šefa stručnog štaba. Budući da Aida Kalušić zbog porodičnih obaveza u narednom periodu ne može obavljati posao glavnog trenera, Uprava kluba imenovala je Armela Mujakovića za novog šefa struke.

Ovaj 42-godišnji trener iz Zenice koji je u svojoj karijeri vodio Kengur, Netse, sve omladinske selekcije OKK Čelik, te i seniorsku ekipu OKK Čelik tri godine u možda i najtežem periodu za ovaj klub posljednjih godina. Mujaković je s OKK Čelik u dva navrata igrao finale doigravanja za ulazak u najviši rang.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Prozivku igrača i prvi trening ovaj Zeničanin obavio je sinoć u zeničkoj Areni, a u narednom periodu očekuje se i kompletiranje ekipe za narednu sezonu.

Top Komentari

dijafragma
Vrhunski covjek
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi