Kalušić: Naredne sezone očekujemo povratak  Čelika u sami vrh naše košarke
Zeničanke su ove sezone ostale bez doigravanja, a za narednu sezonu najavljuju povratak u sami vrh bh. košarkae

Zeničanke okončale sezonu na petom mjestu

Kalušić: Naredne sezone očekujemo povratak Čelika u sami vrh naše košarke

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Završeno je i prvenstvo BiH u košarci za žene, a titulu je osvojila ekipa Orlova. Zenički Čelik regularni dio sezone okončao je na petoj poziciji, te je ove sezone ostao bez doigravanja.

Zbog povreda, koronavirusa, ali i prestanka s aktivnim igranjem određenih košarkašica Zeničanke nisu mogle ni bolje od pete pozicije, odnosno bez doigravanja su ostale jer su imali lošiji međusobni skor s ekipom Play-Offa.

"Mi jesmo nastojali kada smo se okupili na početku sezonu da se plasiramo među četiri ekipe. Sezonu smo odlično otvorili s nekim bitnim pobjedama. Zbog pandemije i nekih povreda morali smo prekinuti rad. Generalno sam jako zadovoljna. Jedina smo ekipa u ligi koja veliku pažnju pruža mlađim igračicama. Mlađe igračice ostaju u timu i naredne sezone. Mi nismo ekipa koja ima toliku podršku lokalne zajednice kao što su Orlovi ili Feniks. Oni mogu doći u situaciju da igraju finale prvenstva. Mi imamo nekoliko igračica koje će biti u rosteru kadetske i juniorske reprezentacije i to je najpozitivniji dio ove priče“, kaže Aida Kalušić, trenerica u KŽK Čelik.

Ekipa će na odmor, a tokom ljeta će se vratiti treninzima

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Preko ljeta ćemo trenirati kao što smo radili i prošle godine. Planiramo smo i odigravanje nekih utakmica i turnire. Naredne sezone očekujemo povratak u vrh bh košarke, neke igračice polako sazrijevaju, nadam se da ćemo narednu sezonu imati bolji roster, tako da očekujem plasman u sami vrh tabele", kazala je Aida Kalušić.

Top Komentari

celikze
Kakva je situacija to je maximum...samo lagano korak po korak...
4 0
Baco
Mola lokalna zajednica vise podrzat sport u Zenici ali naravno i privatnicima dati neke olaksice koji su generalni sponzori...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi