Ataman: Tražit ćemo ponavljanje utakmice sa Real Madridom

U Efesu ogorčeni

Ataman: Tražit ćemo ponavljanje utakmice sa Real Madridom

Iako je njegova ekipa večeras poražena u duelu 11. kola Eurolige, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman nije bio nezadovoljan predstavom svojih izabranika.

Real Madrid je u zadnjim sekundama slavio pobjedu (82:84) na gostovanju kod Anadolu Efesa, a u taboru turske ekipe su bili izuzetno razočarani suđenjem.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Ponosan sam na svoje igrače, mislim da smo dominirali. Bili smo spektakularni... Ali nakon što smo došli do +14, u zadnjoj četvrtini smo izgubili samopouzdanje. Pravili smo puno grešaka. U posljednjih pet minuta nismo pogađali ono što nam je ulazilo u prethodnih 35. Mislim da je Real prije finiša vodio samo jednom, na početku. Dva puta su bili u vodstvu i dobili utakmicu", poručio je Ataman nakon susreta, pa dodao:

"Svima smo pokazali da možemo biti šampioni Eurolige. Još jednom smo to pokazali. Želim da nas više poštuju, razgovarat ćemo sa menadžmentom. Mislim da su sudije napravile kritične i veoma važne greške. Pogriješili su i u tumačenju pravila. Nakon Dunstonove tehničke greške, sat je trebao nastaviti pokazivati preostalo vrijeme. Ostalo su još četiri sekunde, ali si oni vratili na 14."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ataman je istakao da je kluba Efesa nekoliko puta pokušala ukazati na grešku, ali je bilo uzalud.

"Bunili smo se dva ili tri puta. Oni su rekli: 'Ne, ne.' Kako ne? To je pravilo. Obratit ćemo se Euroligi i tražit ćemo ponavljanje utakmice", poručio je na kraju Ataman.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti