Tomas: Ostvarili smo manje - više rutinsku pobjedu

Košarkaš Igokee za SportSport.ba

Tomas: Ostvarili smo manje - više rutinsku pobjedu

Košarkaš Igokee Marko Tomas govorio je za SportSport.ba nakon pobjede protiv Zrinjskog  u Mostaru od 89:72. 

Tomas, koji je večeras ubacio devet poena, kaže sljedeće:

"Pribojavali smo se ove utakmice obzirom da smo jučer stigli ovdje nakon šest sati putovanja. Danas je bilo malo lakše jer smo odmarali popodne. Nismo podcijenili ekipu Zrinjskog nego smo se dobro pripremili. Mislim da je ovo bila više - manje rutinska pobjeda".

U zalasku karijere odlučio je doći u BiH. Kakav je osjećaj igrati Premijer ligu BiH nakon niza najačih liga Evrope?

"Pa, lijepo. Manje - više ovdje sam godinama igrao. Blizina Zagreba je pomogla mojoj odluci da budem član Igokee. Ovo je jako organizovan klub s velikim ambicijama. Šteta što sam ove godine imao problema sa povredama i tek sada počeo igrati, ali eto šta je - tu je".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za Igokeu je ovo inače bila 17. pobjeda ove sezone u šampionatu i sada ima tri boda viška i meč više u odnosu na Široki koji je drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi