Bambur: Veći motiv od igranja za naš grad i klub nam ne treba
Bambur je u ovoj sezoni jedan od najboljih igrača kluba

Košarkaš Čelika uoči duela protiv Gradine

Bambur: Veći motiv od igranja za naš grad i klub nam ne treba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika najveće su iznenađenje A1 lige u ovoj sezoni. Zeničani su jedva krenuli u novu sezonu, ekipu su faktički skupljali na ulici, bez priprema krenuli su u novu sezonu s ciljem da izbore opstanak ili neku sredinu tabele. Ipak zahvaljujući predanom radu trenera Armela Mujakovića, njegovog pomoćnika Edina Varupe, te svih košarkaša, Čelik će igrati finale play-offa protiv Gradine za ulazak u najviši rang takmičenja.

Jedan od najbitnijih košarkaša u rosteru OKK Čelik je svakako i krilni centar Adi Bambur. Ovaj 28-godišnjak slovi kao jedan od najboljih basketaša u BiH, a ove sezone je na poziv trenera Armela Mujakovića priključio ekipi Čelika što se potvrdilo kao odličan potez. Bambur je na skoro svim utakmicama u ovoj sezoni imao double-double učinak poena i skokova, tako da i od njegovih igara dosta zavisi ishod finalne serije protiv ekipe Gradine.

Bambur je za SportSport.ba najavio prvu utakmicu finala play offa protiv Gradine, koja se u subotu igra u Srebreniku.

"Mi smo plasmanom u play off, a zatim i plasmanom u finale ostvarili i više od zacrtanog cilja. Dobro znamo kako smo krenuli u sezonu, s kakvim smo se problemima susretali i gdje smo sad. Kada je u pitanju utakmica u Srebreniku, mi idemo rasterećeni. Motiva nam ne može nedostajati, borimo se za naš grad i klub da vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je među najbolje klubove u BiH", ističe Bambur.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Gradina je ove sezone u dva navrata porazila Čelik

"To je jedina ekipa koja nas je u regularnom dijelu sezone pobijedila kod kuće. Znamo dobro protiv koga igramo, očekujem paklenu atmosferu u Srebreniku, ali svjesni smo i mi kakvu priliku imamo. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, treniramo dobro i vjerujemo da možemo do iznenađenje u subotu. Oni su realno papirnati favoriti, ali mi ćemo pokušati da im pomrsimo račune. Idemo igrati svoju košarku, s kojom smo dokazali da možemo igrati i pobijediti svakoga u ligi. Veliki vjetar u leđa biće nam i naši navijači, koji nas bodre na svakoj utakmici ove sezone", kazao je za SportSport.ba Adi Bambur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi