Mujaković: Spremni smo, motivisani i vjerujemo u pobjedu
Trener Zeničana vjeruje u pobjedu i prolazak u finale play-offa

Trener OKK Čelik pred gostovanje u Goraždu

Mujaković: Spremni smo, motivisani i vjerujemo u pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u nedjelju gostuju u Goraždu kod ekipe Radničkog u okviru treće utakmice polufinala play offa u A1 ligi. 

Radnički je u regularnom dijelu sezone bio drugi na tabeli, dok su Zeničani završili kao treći, tako da je prednost domaćeg terena dobila ekipa iz Goražda. U prvoj utakmici Radnički je pobijedio Čelik u veoma neizvjesnoj završnici rezultatom 90:85, dok je prošlog vikenda Čelik u Areni pregazio ekipu iz Goražda 106:77 i izjednačio rezultat na 1:1.

U nedjelju je na rasporedu treća, odlučujuća utakmica u Goraždu, a tim povodom razgovarali smo s trenerom OKK Čelik, Armelom Mujakovićem, koji je optimista glede odlučujuće utakmice.

"Spremamo se za odlučujuću utakmicu i svi igrači su spremni, motivisani i vjeruju u pobjedu. Prošlog vikenda smo vidjeli da možemo pobijediti naše protivnike i to s velikom prednošću, što niko nije očekivao. Ako budemo dali svoj maksimum, ginuli od prve do zadnje minute ne sumnjam da ćemo ostvariti trijumf", ističe Mujaković.

Adi Alikadić je igrač oko kojeg se vrti cijela igra ekipe iz Goražda

"To je sjajan igrač i igrač koji nam je zadao najviše problema. Ako uspijemo odigrati dobru odbranu nad njim, onda ćemo imati više šansi za uspjeh. Moramo biti energični, preslikati zadnju utakmicu u Zenici, te se onda ne moramo brinuti za krajnji ishod. S nama će putovati i naši vjerni navijači, tako da se nadam pobjedi i plasmanu u finale. ", kaže trener OKK Čelik.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Prije početka sezone klubu su mnogi prognozirali ispadanje 

"Mi smo se jedva skupili prije početka sezone, napravili smo mladu ekipu, od igrača iz Zenice, pola tima su nam faktički juniori i sam plasman u play off je za nas veliki uspjeh. Ako bi se plasirali u finale to bi za nas bio veliki uspjeh i nagrada za ove mlade košarkaše, koji bi dobili priliku igrati još nekoliko utakmica u finalu", kazao je za SportSport.ba Armel Mujaković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi