Čelik i Travnik poravnali u polufinalnim serijama na 1:1

Play-off u A1 ligi

Čelik i Travnik poravnali u polufinalnim serijama na 1:1

E. Škorić

Košarkaši Travnika pobijedli su Gradinu sa 72:66 u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja za plasman u Premijer ligu.

Travnik se revanširao Gradini za poraz u prvoj utakmici, pa je pred svojim navijačima došao do pobjede s kojom je izborio majstoricu.

Iak osu gosti iz Srebrenika dobar dio meča i vodili, na kraju su ostali bez pobjede, a treća polufinalna utakmica igra se sljedeće sedmice u dvorani Gradine.

Hrnčić i Čerkezović sa 14 poena su bili najbolji strijelci kod plavih, a pratli su ih Golijanin sa 13 poena i Jakupović sa 11 poena. U timu Travnika Bilić je ubacio 17 poena, po 12 su dodali Namik Varupa i Nuhić, Gradaščević je dodao 11, a Ćisić 10 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U seriji je izjednačio Čelik, koji je deklasirao Radnički iz Goražda sa 106:77. Po četvrtinama je bilo 27:12, 22:21, 27:18, 30:26.

Keso je ubacio 34 za Čelik, Avdibegović je dodao 20, dok je Gak dodao 15, Mešinović 18, Fajković je ubacio 13... Na drugoj strani Dučić je ubacio 24 poena, dok je Mc Claim dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi