U Barceloni ugašen san Crvene zvezde o doigravanju
Košarkaši Crvene zvezde odigrali su jako loše drugi dio sezone u Euroligi i to ih je na kraju koštalo borbe za doigravanje (Foto: EPA)

Poraz beogradskog tima

U Barceloni ugašen san Crvene zvezde o doigravanju

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanju kod Barcelone rezultatom 85:79 u 29. kolu Eurolige i tako im je vjerovatno zaustavljen san o plasmanu u doigravanje.

Crvena zvezda je doživjela poraz u Barceloni i vjerovatno je ugasila nadu za plasman među osam najboljih timova Evrope.

Uvodne minute donijele su poprilično izjednačenu košarku. Barcelona je ta koja je kontroliše rezultat u prvoj dionici nakon koje je domaći tim imao tri poena prednosti, 18:15.

Zvezda odlično ulazi u drugu dionicu. Uspjeli su okrenuti rezultat u jednom trenutku, ali do kraja prvog poluvremena Barca je dominantna, billo je i osam razlike, a na odmor se odlazi s plus četiri u korist Katalonaca, 40:36.

Barca trojkom Mirotića početkom trećeg perioda odlazi na plus 10 (46:36), no beogradski klub se nije predavao i predvođeni Campazzom dovode meč do egala. Vildoza je pogodio za 57:57 i ovim rezultatom se ušlo u posljednju dionicu.

Domaći košarkaši snažno ulaze u posljednju dionici. Nikola Mirotić i Jan Vesely su dominirali i Barca u jednom trenutku ponovo odlazi na 10 poena prednosti, 69:59.

Tim Duška Ivanovića se nije predavao. Campazzo je igrao odlično, Zvezda je došla na minus dva, ali snage za preokret nije bilo.

Barca u finišu lomi goste. Uspjeli su na kraju završiti posao u ovom meču i doći do pobjede rezultatom 85:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mirotić i Jan Vesely su s po 21 poenom vodili Barcelonu do pobjede večeras., a kod Crvene zvezde Facundo Campazzo je ubacio 24 koša.

Barcelona je nakon ovog kola na trećem mjestu s omjerom 19-10, dok je Crvena zvezda na omjeru od 12 pobjeda i 17 poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi