Mathias Lessort saznao kaznu zbog udaranja Filipa Petruševa

Centar Partizana je dobro prošao

Mathias Lessort saznao kaznu zbog udaranja Filipa Petruševa

E. Škorić

Centar Partizana Mathias Lessort suspendovan je na tri utakmice zbog udaranja Zvezdinog košarkaša Filipa Petruševa.

Lessort je prvo zbog guranja, a zatim i udaranja Petruševa kažnjen sa tri utakmice zabrane igranja, a u zto mora da plati i 10.000 eura.

Ovu odluku je donijelo rukovodstvo AdmiralBet ABA lige predvođen disciplinskim sudijom Hrvojom Vidanom. Prvobitno se vjerovlao da bi Francuz mogao biti kažnjen i sa 12 utakmica, pa se može reći da su i on i Partizan dobro prošli.

Lessort će tako propustiti mečeve ABA lige protiv Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee, ali će biti na raspolaganju treneru Željku Obradoviću za jako važne duele u Euroligi.

Partizan se bori za play-off, a šanse su porasle nakon jučerašnje pobjede nad Anadolu Efesom u Istanbulu.

Upravo je Lessort jedan od ključnih igrača u tim u Partizana i upravo je on režirao veliki preokret protiv Crvene zvezde u ponedjeljak u derbiju ABA lige, kada je ubacio čak 27 poena.

Oglasi

Vodio je u reketu borbe sa visokim igračima Zvezde, a na kraju se odlučio fizički obračunati sa Petruševim koji ga je zbog napada prijavio i policiji kasnije.

Partizan će za sedam dana odigrati veliki derbi s Olympiakosom u Euroligi, a dva dana kasnije dočekuje Cedevita Olimpiju u prvoj od tri utakmice u kojoj neće biti Lessorta.

Crno-bijele očekuju još dva paklena euroligaška meča do kraja mjeseca, pošto će 28. marta gostovati Barceloni, a 31. dočekuju Real Madrid na krilima Džanana Muse.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zatim slijede dueli s FMP-om i Igokeom u ABA ligi, a onda još jedan težak evropski ispit jer će Obradovićev tim gostovati Monacu 7. aprila.

Partizan je trenutno sedmi na euroligaškoj tabeli sa omjerom 16-13. Gradski rival Zvezda je na 14. mjestu sa omjerom 12:16, dok je lider grčki Olympiakos koji ima 21 pobjedu i samo osam poraza. Pobjedu manje i poraz više ima Real Madrid na drugom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi