Barcelona deklasirala Gran Canariu
Izabranici Svetislava Pešića upisali su sigurnu pobjedu protiv Gran Canarie

27. kolo Eurolige

Barcelona deklasirala Gran Canariu

E. Dindić

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Eurolige svoj susret odigrali su Barcelona i Gran Canaria. Na kraju i više nego ubjedljivu pobjedu slavili su domaći košarkaši rezultatom 93:64.

Nešto bolje Barcelona je otvorila utakmicu pa je nakon prvog perioda imala prednost od 22:19. Drugi period igrao se koš za koš, pa ovaj period završava rezultatom 16:16. Na veliki odmor domaći košarkaši odlaze sa prednošću od 38:35.

U trećem periodu Barcelona je zaigrala dosta angažovanije te ovaj period dobija rezultatom 25:11, te rješava pitanje pobjednika. Nakon 30 minuta igre imali su prednost od 63:46.

Četvrti period utakmice domaći košarkaši rutinski su odigrali te na kraju zabilježili visoku pobjedu rezultatom 93:64.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelonu u ovom susretu predvodio je Kevin Pangos sa 19 poena, dok je Chris Singleton dodao 16.

Bolji od ostali u ekipi Gran Canarie bili su DJ Strawberry sa 15 poena dok je Oriol Pauli dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi