Fener nakon velikog preokreta savladao Barcelonu
Fener je nakon velikog preokreta upisao novu pobjedu

Domaći košarkaši upisali nove bodove

Fener nakon velikog preokreta savladao Barcelonu

E. Dindić

Fenerbahce je ušao kao veliki favorit u susretu 26. kola Eurolige protiv Barcelone. Nakon velikog preokreta domaći košarkaši upisali su pobjedu rezultatom 88:82. 

Početak susreta odlično otvaraju košarkaši Barcelone te nakon prvog perioda imaju prednost od 23:16.

Drugi period domaći košarkaši otvaraju mnogo bolje posebno u odbrani te ovaj period dobijaju rezultatom 21:15. Na veliki odmor Barcelona odlazi pri rezultatu 38:37 u svoju korist.

Treći period ponovo tim iz Španije sjajno igra te ovaj period dobija rezultatom 23:15, te u posljednji period ulaze sa dvocifrenom prednošću.

Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:51 u korist Barcelone.

Fenerbahce se nije predavao ni u jednom trenutku,  te u posljednjem periodu dolaze na samo dva poena zaostatka, da bi potom poenima Kostasa Sloukasa na dvije minute do kraja došli do prednosti od 79:77, što su zadržali do samoga kraja. Ovaj period dobili su rezultatom 36:21, za končanih 88:82.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kostas Sloukas sa 22 poena, dom je Muhammed Ali dodao 19 poena.

Bolji od ostalih kod Barcelone bili su Jaka Blažić sa 15 dok je Ante Tomić dodao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti