Barcelona nije mogla napraviti bolji potez, Mirotić pruža brutalne partije ove sezone
Nestvarne brojke Mirotića na početku sezone

Mirotić je u prvih pet utakmica u Endesa ligi dva puta bio MVP

Barcelona nije mogla napraviti bolji potez, Mirotić pruža brutalne partije ove sezone

S. Pašalić

Košarkaški klub Barcelona je ove godine odlučila da krene sa ozbiljnim planovima kako bi se vratila na stare staze slave.

Malcolm Delaney, Cory Higgins, Alex Abrines, Brandon Davies su igrači koji su pojačali ovaj klub, a najveće pojačanje je bio svakako Nikola Mirotić koji se iz NBA lige odlučio vratiti u Evropu.

Dolazak Mirotića je donio totalni preokret za evropsku košarku, ali sigurno da niko nije mogao očekivati da će on imati najbolji start u Endesa ligi još od 2001. godine.

Mirotić u prvih pet utakmica bilježi u prosjeku 23.8 poena po utakmici u ovom takmičenju i ima postotak valorizacije od 29.6, a to nikome nije uspjelo još od Tanoka Bearda koji je prije 18 godina bio na broju 31.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

On ima prosjek šuta za tri poena od skoro nevjerovatnih 48 posto, a ukupan šut iz igre je 54.2 posto.

Kada je riječ o Euroligi, Mirotić i ovdje ima sjajne brojke i bilježi 19.7 poena po utakmici uz postotak za tri poena od 42.9 posto i ukupno 51.2 posto iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi