Barcelona pobjedila Efes i odvela seriju u peti susret
Barcelona savladala Efes u četvrtom susretu

Izabranici Svetislava Pešića odigrali odličan susret

Barcelona pobjedila Efes i odvela seriju u peti susret

E. Dindić

Barcelona je u četvrtom susretu play-offa Eurolige na svom terenu dočekala Anadolu Efes. Na kraju slavili su pobjedu 82:72, te tako poravnali rezultat u seriji na 2:2. 

Prvi period Anadolu Efes prikazuje mnogo bolju igru te ima prednost nakon prvih 10 minuta 22:15. Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Barcelone koja ovaj period dobija rezultatom 21:16. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 38:36 u korist gostiju iz Istanbula.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru košarkaša Barcelone koji preokreću rezultat u svoju korist te upisuju na kraju pobjedu rezultatom 82:72.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kyle Kuric sa 19 poena dok je Ante Tomić dodao 13.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goste iz Istanbula predovili su Shane Larkin sa 20 poena dok je Krunoslav Simon susret završio sa 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi