Džanan Musa dominirao na parketu i odveo Real Madrid do prednosti u polufinalu ACB lige!

Sjajna partija bh. košarkaša

Džanan Musa dominirao na parketu i odveo Real Madrid do prednosti u polufinalu ACB lige!

E. Ganibegović

Nakon poraza u prvoj utakmici, Real Madrid je danas stigao do preokreta u seriji polufinala ACB lige protiv Joventuta, a junak je bio naš Džanan Musa.

Real Madrid je od gotovog zamalo napravio veresiju, no ipak je uspio savladati Joventut i doći do trijumfa za vodstvo od 2:1 u seriji polufinala ACB lige. Rezultat večerašnjeg meča bio je 73:83. 

Sjajnu partiju odigrao je bh. košarkaš Džanan Musa koji je bio i najbolji igrač na terenu s 25 poena, jednim skokom i tri asistencije. Bio mu je to i lični rekord ove sezone u španskoj ligi što se tiče broja poena na jednoj utakmici. Prethodno je protiv Barcelone ubacio 24. 

Košarkaši Real Madrida imali su prednost od devet poena razlike nakon prve dionice. Išli su i do +14, a nakon prvih 10 minuta bilo je 16:25.

Do odlaska na petnaestominutnu pauzu Los Blancosi su dodatno povećali svoje vodstvo na 32:48, pa su na odmor otišli s 15 poena razlike.

Uslijedila je treća dionica nakon koje se definitivno mislilo da je sve gotovo. Real Madrid je vodio 43:70 i u završnih 10 minuta ušao s 27 poena prednosti, a onda crna rupa.

Oglasi

Veliki pad u igri Real Madrida je uslijedio, te je Joventut uspio da stigne do -5 u jednom momentu kada je bilo 73:78, no ipak je Real Madrid uspio da se pribere i ostvari pobjedu.

Kod Joventuta je večeras najbolji na parketu bio Guy s 20 poena, tri skoka i dvije asistencije, dok je kod Reala nakon Muse najbolji bio Yabusele sa 16 poena, četiri skoka i asistencijom.

Naredni meč ova dva tima igraju već za dva dana od 21 sat, ponovo u Badaloni, te će Real Madrid imati šansu da ovjeri plasman u finale gdje bi igrao protiv boljeg iz dvomeča Barcelona - Unicaja gdje je nakon prve dvije utakmice rezultat 1:1.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, polufinale, četvrta utakmica:

Joventut - Real Madrid 73:83 (16:25, 16:23; 11:22, 30:13)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1676580483
Jos da Dzeko veceras izdominira
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi