Musa, Hezonja i Rodriguez razbili Joventut za plasman Real Madrida u finale

ACB liga

Musa, Hezonja i Rodriguez razbili Joventut za plasman Real Madrida u finale

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida večeras su u Badaloni pobijedili domaći Joventut sa 94:73 i tako se plasirali u finale play-offa ACB lige.

Real Madrid je neočekivano izgubio prvi meč od Joventuta na svom parketu, potom uvjerljivo slavio za izjednačenje u seriji, da bi nakon toga uz dvije gostujuće pobjede izborio finale i nalazi se blizu nove titule.

Prve četvrtina večerašnje utakmice okončana je neriješenim rezultatom (17:17), da bi Real u egal drugoj dionici ipak došao do prednosti od tri poena. Na poluvremenu je bilo 38:35 za goste iz Madrida.

Madriđani su najveći dio posla obavili u trećoj dionici, kada su otišli na dvocifrenu prednost, pa su na ulasku u zadnju četvrtinu vodili 63:49.

Real je na otvaranju zadnje dionice otišao na +16 i bilo je već tada jasno da Joventut neće smoći snage da se vrati i da ugrozi veliku prednost Reala.

Oglasi

Na 8:12 do kraja došlo je do incidenta pri rezultatu 66:52. Mario Hezonja je dobio tehničku, nakon što je došlo do fizičkog sukoba manjih razmjena među igračima. Nakon toga Joventut uspijeva da spusti zaostatak na -10, ali Yabusele pogađa trojku i ponovo utišava domaću publiku.

Iskusna ekipa Reala djelovala je mirno i nije dozvolila Joventutu povratak, iako domaća ekipa nije odustajala ni u jednom trenutku.

Real Madrid će se za titulu boriti sa Barcelonom ili Unicajom. Katalonci trenutno vode sa 2:1, a sutra u Malagi igraju za finale, dok će Unicaja pokušati da izbori majstoricu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dobru partiju kod Reala pružio je Sergio Rodriguez koji je imao 15 poena i osam asistencija. Bh. reprezentativac Džanan Musa je ubacio 16  poena uz šest skokova i tri asistencije. On je bio uz Hezonju najefikasniji igrač Reala večeras. Hrvat je također meč završio sa 16 poena, ali je pogodio dvije bitne trojke kojima je dotukao Joventut na kraju. Doprinos je naravno dao i Tavarse sa 9 poena i 10 skokova.

Kod Joventuta su dvocifreni bili Parra sa 17, Feliz sa 12 poena te Vives koji je ubacio 11.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659566597
Sto Musa puši ****ine grobarima??????????
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi