Stravična povreda obilježila El Clasico: Musa nije mogao da gleda

Kraj sezone za košarkaša Barcelone

Stravična povreda obilježila El Clasico: Musa nije mogao da gleda

H. Zilić

Barcelona je u El Clasicu španske košarkaške ACB lige ubjedljivo savladala Real Madrid rezultatom 97:82 u utakmici gdje smo vidjeli veoma dobru košarku.

Ipak, duel je obilježila teška povreda košarkaša Barcelone Alexa Abrinesa u finišu utakmice, a prema prvim informacijama čini se da je u pitanju težak lom noge.

Pad je izgledao stravično, a mnogi u dvorani su na trenutak ostali u šoku. Naš Džanan Musa nije mogao gledati dok se ukazivala pomoć igraču Barcelone.

Na parketu je to izgledalo stravično, Abrines je odmah prebačen u bolnicu i čekaju se zvanični rezultati pregleda.

Ovo će svakako poremetiti koncepciju u igri Barcelone pred play-off Eurolige, odnosno play-off ACB lige. U play-offu Eurolige Barcelona će igrati protiv Žalgirisa.

Oglasi

Inače, Barcelona je prelomila utakmicu u trećoj četvrtini koju su dobili sa 31:17.

Naš Džanan Musa odigrao je još jednu maestralnu partiju u dresu Kraljevskog kluba. Musa je duel završio sa 23 poena, pet skokova i dvije asistencije, ali to nažalost nije bilo dovoljno njegovoj ekipi.

U redovima Barcelona ponovo je kao najbolji pojedinac iskočio Nikola Mirotić sa učinkom od 23 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Barcelona je ostala drugoplasirana na tabeli s omjerom 22-5, Real Madrid je poziciju ispod s omjerom 21-6.

Lider na tabeli ACB lige je ove sezone sjajna Baskonia koja je na omjeru 22-5, tako da nas do kraja regularnog dijela u ACB ligi očekuje velika borba za prvu poziciju pred play-off.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi