Maestralni Musa nije bio dovoljan Realu u El Clasicu
FOTO: EPA

Barcelona upisala trijumf

Maestralni Musa nije bio dovoljan Realu u El Clasicu

H. Zilić

U 27. kolu ACB liga ova nedjelja donijela nam je El Clasico između Barcelona i Real Madrida. Na kraju su više razlog aza slavlje imao Katalonci. Barcelona je slavila rezultatom 97:82.

Real odlično otvara utakmicu. Igrali su sjajno prvi period, bez greške u oba pravca i dobili rezultatom 17:24.

Slična igra Barcelone u drugoj četvrtini. Nekoliko loših napada Reala, davalo je prostora Barci za brze poene, bili su jači i bolji u odbrani što je rezultiralo da drugi period Barcelona dobije sa 30:22 i na odmor se otišlo vodstvo katalonskog tima 37:36.

U trećoj četvrtini nevjerovatan pad u igri Reala što domaćini koriste. Osim našeg Džanana Muse u napadu Reala niko nije funkcionisao, odbrana je imala dosta propuha, a Barcelona je to koristila znalački.

Katalonci su treći period odigrali kao u transu i dobili sa 31:17, te otišli na velikih +15.

Real se trznuo početkom posljednje četvrtine, napravili su seriju 2.11, spustili prednost Barcelone na -6 (80:74) i u tim momentima smo dobili neizvjesnu utakmicu.

Oglasi

Ipak, posljednjih pet minuta utakmice Barcelona se ponovo stabilizovala, nije dozvolila Realu da napravi bilo kakav preokret i završeno je sa konačnih 97:82.

Naš Džanan Musa odigrao je još jednu maestralnu partiju u dresu Kraljevskog kluba. Musa je duel završio sa 23 poena, pet skokova i dvije asistencije, ali to nažalost nije bilo dovoljno njegovoj ekipi.

U redovima Barcelona ponovo je kao najbolji pojedinac iskočio Nikola Mirotić sa učinkom od 23 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Barcelona je ostala drugoplasirana na tabeli s omjerom 22-5, Real Madrid je poziciju ispod s omjerom 21-6.

Lider na tabeli ACB lige je ove sezone sjajna Baskoni koja je na omjeru 22-5, tako da nas do kraja regularnog dijela u ACB ligi očekuje velika borba za prvu poziciju pred play-off.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Musa je pogriješio klub.
0 2
Ništa ovaj Musa neće osvojiti sa realom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi