Bayern u njemačkom derbiju nakon drame slavio u Berlinu

Bayern u njemačkom derbiju nakon drame slavio u Berlinu

Košarkaši njemačkog prvaka Bayerna nakon velike drame i utakmice pune preokreta slavili u Berlinu nad Albom i to poslije produžetka rezultatom 77:76. 

U utakmci u kojoj su oba tima imali svoje momente i svoje šanse za pobjedu, boginja Fortuna se odlučila nasmiješiti Bavarcima. 

Prvaci su puno bolje otvorili utakmicu i sjajnom obranom iznenadili domaći tim pa su prvi period gosti riješili u svoju korist rezultatom 19:10. Odgovorili su domaći u sličnom ritmu i na sličan način u nastavku. Jake obrane učinile su svoje pa su Bavarci na odmor otišli rezultatom koji je više podsjećao na rukometni, 30:28.

Rasplamsala se igra u nastavku, Bavarci su opet uzeli stvari u svoje ruke, u jednom trenutku poveli i sa 50:38 pa se činilo da će gosti rutinski privesti kraju njemački derbi. No uporni domaćin je nakon rekordnih 12 razlike za Bayern ponovno zaigrao svoju prepoznatljivu košarku, te uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. Ipak, ovoj utakmici bilo je suđeno da uđe u dramatičnu završnicu pa je u tom kontekstu produžetak bio solomonsko rješenje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Alba je ponovno uspjela povesti, no manjak koncentracije u posljednjim trenutcima meča manjak koncentracije koštao ih je pobjede. Bacanja Malodo Loa za 77:76 bili su zadnji koševi na utakmici, budući da je Giffey uspio promašiti otvorenu trojku za pobjedu. 

Lučić s 19, te Monroe sa 17 poena najbolji kod Bayerna, Mason sa 17 i Geidraitis s 15 bili su najučinkovitiji kod Albe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi