Barcelona u El Clasicu savladala Real u Madridu
Ovaj El Clasico nije donio previše uzbuđenja. Barca je lagano dobila utakmicu i došla je na korak od prvog mjesta (Foto: EPA)

Lagana pobjeda Katalonaca

Barcelona u El Clasicu savladala Real u Madridu

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su u 24. kolu ACB lige kao gosti velikog rivala Real rezultatom 76:82.

Ekipa Svetislava Pešića je odigrala jako dobar El Clasico i na kraju su sasvim zasluženo došli do trijumfa kojim su učvrstili prvo mjesto.

Barca je krenula odlično u meč. Već na otvaranju su otišli na plus 10 (3:13), ali se Real uspio vratiti i izjednačiti do kraja dionice koja je završila rezultatom 17:17.

Uspio je Real da povede na početku druge dionice, ali je Barca potpuno kontrolisala rezultat u ostatku meča. Bilo je uspona i padova igre na obje strane, a na odmor se otišlo rezultatom 40:45 u korist Barcelone.

U nastavku meča Katalonci konstantno vode. Nisu uspjeli domaći igrači da dođu do preokreta, Barca im nije dopustila gotovo ništa da naprave i gosti su ponovo pobijedili najvećeg rivala.

Do trijumfa je Barcelonu vodio Thomas Heurtel sa 15 poena, Kyle Kuric je dodao 13, a Vicotr Claver 12 koševa.

Kod Reala Jaycee Carroll je ubacio 15 poena, a Sergio Llull je ubacio 13 koševa.

Ovo je Barceloni bio veliki korak ka prvom mjestu na tabeli i čak četvrta pobjeda u petom El Clasicu ove sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Cuj lagana pobjeda Katalonaca hahahahahahaha pa u zadnji minut se uslo sa 4 razlike i napadom za Real
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti