Batum: Poraz u Bugarskoj bi nam trebao biti alarm za buđenje

Francuz nezadovoljan

Batum: Poraz u Bugarskoj bi nam trebao biti alarm za buđenje

M. Šljivak

Veliko iznenađenje napravila je jučer selekcija Bugarske koja je uspjela pred svojim navijačima da savlada Francusku (74:68) u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nicolas Batum je bio jedini pravi kod Francuza sa 17 poena, ali je ostatak ekipe potpuno zakazao.

Zvijezda Charlotte Hornetsa tvrdi da je ovaj poraz alarm za buđenje u nacionalnom timu.

"Moramo se vratiti na posao. Ova utakmica nam mora biti alarm da se probudimo. Ako ne igramo timsku košarku, svako nas može dobiti", rekao je Batum, te je dodao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nismo bili spremni za njih. To ne znači da smo ih podcijelnili. Nisam iznenađenj zbog poraza, vjerujte da sam očekivao da će se ovo desiti. Morali smo odraditi bolju utakmicu", istakao je Batum.

Francuzi u nedjelju igraju meč protiv Finske i pobjedom će biti korak bliže SP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi