Bayern nadoknadio -18, Đedović stigao do 1000 euroligaških poena
Derrick Williams je sa 20 poena predvodio ekipu Bayerna u Rusiji

Trijumf Bavaraca

Bayern nadoknadio -18, Đedović stigao do 1000 euroligaških poena

E. Škorić

Košarkaši Bayerna pobijedili su Khimki u Moskvi sa 71:60 u meču 20. kola Eurolige.

Khimki je bio blagi favorit pred ovaj meč, no ruski tim nije uspio da izbjege 13. poraz protiv Baerna koji je upisao važnu pobjedu u borbi za play-off.

Prvi period igre Khimki je dobio sa 28:10, ali Bayern je brzo istopio tu prednost domaćina, pa je na poluvremenu bilo 'samo' 40:35 za Ruse.

Do polovine treće četvrtine Khimki je vodio, a onda je Bayern preuzeo vodstvo, pa je imao 56:48 krajem treće dionice, da bi na kraju i ubjedljivo slavio sa 11 razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jordan Mickey i Malcolm Thomas su ubacili po 13 poena u porazu Khimkija, dok je Derrick Williams predvodio Bayern sa 20 poena, a pratio ga je Vladimir Lučić sa 15 poena.

Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović je ubacio 10 poena za 17,5 minuta. Treba kazati da je večeras ostvario jubilarnih 1000 poena u Euroligi.

Top Komentari

Arif
Bravo Đedoviću
3 1
pogba69
Šta nas briga za tog Nijemca koji nikad nije zaigrao za njemačku reprezentaciju, nebitan lik skroz
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi