Bećiragić na press konferenciji jasno naglasio šta će praviti razliku

Pred utakmicu sa Crnom Gorom

Bećiragić na press konferenciji jasno naglasio šta će praviti razliku

E. Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak će u dvorani Mejdan u Tuzli odigrati utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je selekcija Crne Gore.

Upravo tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su predstavnici naše reprezentacije istakli svoja očekivanja.

Košarkaši u dvorani Mejdan u Tuzli obavljaju propreme za utakmicu koju će odigrati protiv Crne Gore, a selektor ima na raspolaganj 16 igrača.

Iako su na širem spisku bili Jusuf Nurkić i Džanan Musa, oni se zbog klupskih obaveza nisu mogli odazvati pozivu selektora.

Selektor također nije pozvao niti Emira Sulejmanovića, kao ni Edina Atića jer u novembru nisu željeli igrati za reprezentaciju.

Na press konferenciji medijima se obratio selektor Adis Bećiragić.

Oglasi

"Iako izgleda malo imaginarno, sa visokom razlikom, ali mi smo ti koji uvijek rade ono što se ne očekuje od nas te se nadamo da ćemo prije svega pobijediti i ganjati razliku koja je izuzetno visoka", rekao je Bećiragić, te je dodao:

"Ovo je specifična situacija jer mi, kao i protivnici, nemamo mnogo vremena za detaljnu pripremu, ali je želja i volja igrača, kao i nas, da se pruži maksimum na terenu. Pripremamo se psihički i fizički da idemo preko maksimuma jer će to praviti razliku", kaže Bećiragić.

Adin Vrabac naveo je da je atmosfera veoma pozitivna.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Svi momci dolaze s osmijehom, a lijepu energiju imamo zbog zajedništva koje prevladava nakon dugog niza godina. Kada je riječ o Crnoj Gori, nećemo mnogo filozofirati, mladi smo, potentni, možemo igrati brzo, možemo biti agresivni u napadu i odbrani i to treba da nas vodi i krasi. Pokazali smo to protiv Mađarske i ta utakmica nam treba biti ogledalo, kako bismo ostvatili pobjedu", rekao je Vrabac.

Susret između selekcija BiH i Crne Gore na rasporedu je u četvrtak u dvorani Mejdan u Tuzli od 20 sati.

Top Komentari

stranputica
Selektor također nije pozvao niti Emira Sulejmanovića, kao ni Edina Atića jer u novembru nisu željeli igrati za reprezentaciju..šta je ovo. Odmah prekriži 5 puta! Ovakvi nam ne trebaju. Pusti razliku, ovo smo zijanili. Gradi sistem, uvodi mlađe igrače
2 0
HamzaVojvoda
E prika sacu ja ti kazem ko bi napravio astronomsku razliku. Tvoj prethodnik sa prezimenom koje pravo pase za vodstvo drzavnog tima. Gosn Bosnic bi pravio razliku i te kakvu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi