"Prestanimo se lagati, suđenje nije isto za sve"

Selektor Belgije nakon poraza od Slovenije

"Prestanimo se lagati, suđenje nije isto za sve"

E. Oštraković

Reprezentacija Belgije eliminisana je jučer sa Evropskog prvenstva u košarci nakon što je pobjedu protiv njih ostvarila Slovenija.

Slovenija je u ovoj utakmici bila totalni favorit, ali na terenu je to išlo dosta teže nego što je izgledalo na papiru.

Dobro su Belgijanci igrali sve do same završnice utakmice, kada su pali, te su na kraju izgubili sa 88:72.

Belgijanci nisu bili zadovoljni suđenjem na ovom susretu, te smatraju da su ih sudije oštetile i odvele utakmicu u korist Slovenije.

Dosta reprezentacija i prije Belgije se žalilo na velike sudijske greške, kao i na diskutabilan kriterij kod sudija.

Selektor Belgije, Dario Đerđa, bio je jako ljut nakon susreta.

"Nema jednkaosti u košarci. Dugo već slušam da će suđenje na Evropskom prvenstvu biti fer i pošteno za sve, ali nije tako. Prestanimo se lagati", rekao je selektor Belgije.

Problem sa suđenjem postoji godinama, a najveći razlog za to je sukob FIBA-e i Eurolige zbog kojeg nema najboljih evropskih sudija.

Top Komentari

antikomunist
A sta da kazemo MI iz BiH?Pa nama su oteli pobjede i nad Njemmcima i nad Francuzima a ni protiv Litvanije se nisu prolsavili dok Litvanija nije povela....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi