Belgija mora pasti!
Najvažniji meč u kvalifikacijama je pred Vujoševićem i košarkašima BiH

BiH večeras u novoj akciji

Belgija mora pasti!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skenderiji dočekuje selekciju Belgije u susretu 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Kini.

Izabranici Duška Vujoševića trenutno su na omjeru od pobjede i poraza, a večerašnji duel vjerovatno je najvažniji u ovim kvalifikacijama.

Eventualnom pobjedom naš tim bi se približio plasmanu u drugi krug takmičenja. Tek sada se vidi koliko je ogromna stvar bila pobjeda nad Rusijom u novembru prošle godine, pa bismo eventualnim trijumfom večeras, bili jako blizu prolaska dalje.

Naravno, posla do kraja kvalifikacija ima još dosta. Belgijanci nisu ekipa koja se treba olako shvatiti, jer se radi o reprezentaciji koja igra savremenu brzu košarku i ako ih krene šut, mogu dobiti bilo koga.

Na Belgijance upozorava i selektor Duško Vujošević. Svjestan je da je njima ovo utakmica biti ili ne biti.

"Oni su ozbiljna reprezentacija. Belgijanci često mijenjaju odbranu, čak u nekim utakmicama igraju i zonski presing. Najvećim dijelom igraju s četiri vanjska igrača i zadnjih deset godina konstantno napreduju. Svjesni smo da nas čeka snažan protivnik. Ovo nije utakmica koju će unaprijed neko dobiti", poručio je selektor Vujošević.

Ipak, ako želimo u drugi dio kvalifikacija, Belgija večeras jednostavno mora pasti. Za našu selekciju ovaj meč je najvažniji u ovom dijelu takmičenja i pobjeda je jedino što nam otvara vrata drugog kruga.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naravno, opreza nikad nije dosta. Belgija je selekcija koja dobro trči, sjajne su atlete, ali su i ekipa koja se može pobijediti.

Meč BiH - Belgija igra se večeras u sarajevskoj Skenderiji sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi