Bosanac debituje protiv BiH: Jedinstveno iskustvo za mene
Bratanović (desno) je zvijezda u najavi

Haris Bratanović igra za Belgiju

Bosanac debituje protiv BiH: Jedinstveno iskustvo za mene

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina ostala je bez još jednog talentovanog košarkaša.

Mladi centar Haris Bratanović (16) našao se na spisku selektora Belgije Eddyja Casteleesa i imaće priliku da nastupi protiv naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bratanović je igrao za omladinske selekcije Belgije. Izražavao je želju za nastupom u selekciji BiH, ali iz KSBiH interesovanja nije bilo. Zato su Belgijanci napravili veliki posao i ovog momka su pozvali u A tim za kvalifikacione mečeve.

Već nekoliko dana borave u Sarajevu, a Bratanović je dio ekipe koja se sprema za duel sa BiH.

"Ovo je nevjerovatno i jedinstveno iskustvo za mene. Uživam u treninzima i pokušavam što više naučiti. Ovo je za mene veliki izazov, ali sam bio iznenađen pozivom", rekao je Bratanović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mladi centar visok je 208 centimetara i predviđa mu se blistava karijera. Nažalost, kao i dosta drugih talenata, nećemo ga gledati u dresu Bosne i Hercegovine.

Bratanović će šansu za debi u A timu Belgije imati u petak u Skenderiji u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi