Bh. košarkaši večeras igraju protiv Bugarske, a Musa poručuje: "Imamo samo jedan zadatak..."

Meč se igra u Botevgradu od 18 sati

Bh. košarkaši večeras igraju protiv Bugarske, a Musa poručuje: "Imamo samo jedan zadatak..."

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine igraju danas u gostima protiv Bugarske meč drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u prvom kolu prije tri dana u fantastičnoj utakmici pobijedili Češku u Skenderiji sa 97:90, te u sjajnoj atmosferi dočekuju večerašnju utakmicu protiv Bugarske.

Bh. košarkaši su već u subotu otputovali u Botevgrad gdje su odradili nekoliko treninga, a večeras će odmjeriti snage protiv selekcije Bugarske.

Bugari su također igrali prije tri dana protiv selekcije Litvanije i doživjeli su ubjedljiv poraz sa 89:69. Ipak, naš tim s dosta opreza ulazi u ovaj meč, ali jasno je da žele novu pobjedu koja bi nas približila odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić pred ovaj meč izjavio je da se naš tim treba fokusirati od početka na odbranu, te da ne smijemo dopustiti Bugarima da daju lagane koševe.

"Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u meč, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu", rekao je Bosnić.

Bh. košarkaši su svjesni da moraju dati maksimum i u večerašnjoj utakmici ukoliko žele doći do pobjede, a naš najbolji igrač Džanan Musa vjeruje da imamo veći kvalitet od Bugarske.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Večeras imamo jedan zadatak – da izađemo stopostotno spremni na teren, kao i protiv Čeha. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam od početka meča. Znamo da su Bugari čvrsta ekipa, da dosta šutiraju trojke, ali mi sigurno imamo veći kvalitet da ostvarimo pobjedu i kvalifikacije otvorimo sa omjerom 2-0", kaže Musa.

Podsjećamo, utakmica između Bugarske i Bosne i Hercegovine igra se večeras od 18 sati po našem vremenu.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Zaklinjem se i dušom i Bogom i krvlju svojom žuto/ plavom da ću večeras dati 200% od sebe i pobijediti Bugare. Zakletva svakog igrača Bosne i Hercegovine - :)))
6 2
Mackintosh
Svi smo mi Hrvati, samo je Vedran Bosnic
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi