Bosnić: Put je bio težak, utakmica će biti na ivici faula

Zmajevi u subotu stigli u Bugarsku

Bosnić: Put je bio težak, utakmica će biti na ivici faula

A. Čaušević

Košarkaši BiH su u subotu stigli u Botevgrad gdje su odmah po dolasku obavili i trening. 

Pobjedom nad reprezentacijom Češke (97:90) košarkaška reprezentacija BiH je na fantastičan način započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Naredni rival je selekcija Bugarske s kojom je naš nacionalni tim već igrao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pokazao se kao bolji rival.

Utakmica u Botevgradu igra se u ponedjeljak, a selektor Bosnić je već nagovijestio kakav meč očekuje njegove izabranike.

"Dosta poznajemo Bugarsku jer smo s njima igrali u posljednjim kvalifikacijama. Možemo očekivati utakmicu koja će biti na ivici faula, bit će dosta borbena, bit će šuteva za tri poena, trebamo se fokusirati odbrambeno na utakmicu i ne dozvoliti lagane koševe", kazao je Bosnić uz naglasak da je putovanje do Bugarske bilo itekako teško.

Selektor Vedran Bosnić o predstojećoj utakmici protiv Bugarske u Botevgradu 🇧🇦🏀🐲#winforall #fibawcqualifiers #samojako

Posted by KSBiH on Sunday, November 28, 2021
Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U drugu fazu kvalifikacija plasirat će se tri selekcije, a obzirom da se prenose svi bodovi pobjeda u Bugarskoj bi bila od velike važnosti i za eventualni drugi krug.

Inače, Bugari su kvalifikacije započeli ubjedljivim porazom na gostovanju kod Litvanije i to rezultatom 89:69.

Top Komentari

Mackintosh
Put jest bio tezak, rupe na putu, dere gume, je*e amortizere, cijena goriva skocila, zimske gume kostale, al sta jarane da je taj put bio makadam? Suti, dobar je put bio. Jako valja otic na cevape, malo serbesluka poslije puta.
0 9
Noname992
Samo hrabro do pobjede!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi