Bh. reprezentativci nakon dva produžetka slomili Kineze

Upisana šesta pobjeda

Bh. reprezentativci nakon dva produžetka slomili Kineze

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je upisala novu pobjedu na kineskoj turneji, poslije velike borbe i dva produžetka pobijeđena je Kina rezultatom 112:110.

Nakon što su izgubili u prethodnom duelu s Kinezima izabranici Vedrana Bosnića su se uspjeli revanširati domaćinima te upisati šestu pobjedu u sedam odigranih utakmica.

U veoma uzbudljivom i neizvjesnom meču igrala su se dva produžetka, naš tim je bio skoncentirsaniji i na kraju slavio pobjedu.

Regularni dio susreta završen je rezultatom 84:84. Ni nakon prvih pet minuta igre u produžetku nije bilo pobjednika (100:100), ali su naši reprezentativci uspjeli da dođu do pobjede rezultatom 112:110.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Treba istaći da su Kamenjaš, Kamerić i Muratović bili sjajni u oba produžetka i sjajnom igrom u tom periodu predvodili naš tim do pobjede.

Najefikasniji u našem timu je bio upravo Kamenjaš sa 25 poena, Čampara je postigao 17, a Šehić 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi