Nezapamćena partija Jonquel Jones za pobjedu Bosne i Hercegovine nad Belgijom

Čudo sa Bahama za pobjedu Zmajica

Nezapamćena partija Jonquel Jones za pobjedu Bosne i Hercegovine nad Belgijom

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Sarajevu selekciju Belgije rezultatom 87:81 u susretu 1. kola kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine.

Belgija dobro ulazi u meč i uvodne minute pripale su ovoj selekciji. Povele su gošće sa 6:2, ali BiH pravi seriju od 7:0 i preuzima vodstvo.

Međutim, Belgija je bila ta koja je većim dijelom prve dionice imala prednost. Tek u finišu bh. selekcija ponovo preuzima vodstvo, ali trojkom Julie Vanloo Belgija nakon 10 minuta igre ima poen prednosti, 20:19.

Drugi period donosi buđenje najbolje košarkašice svijeta Jonquel Jones kojoj Belgijanke nisu mogle napraviti ništa.

Nemilosrdno je Bosanka sa Bahama trpala protivnički koš, imala je sjajnu podršku u Matei Tavić, a razlika je u jednom trenutku otišla i na plus 17.

Ipak, BiH je ponovo dopustila trojku sa zvukom sirene, pa je Belgija na odmor otišla sa ipak mnogo pristojnijih minus 12, 51:39 uz već tada nevjerovatnih 25 poena Jonquel Jones.

Oglasi

Nastavila je Jones i u nastavku da uništava Belgiju. Ništa joj nisu mogle u ovom meču, a prednost se iz minute u minut povećavala. Nakon 30 minuta igre igre Bosna i Hercegovina je imala fenomenalnih 24 poena prednosti, 73:49.

Bh. tim je stao nakon plus 26 u posljednjoj dionici i Belgija se potpuno vratila u finišu meča, Došle su gošće na minus šest, ali snage za veliki preokret nisu imale i BiH je upisala jako bitnu pobjedu.

Nezapamćenu utakmicu odigrala je Jonquel Jones. Ubacila je 44 poena i uhvatila je 22 skoka, a dobru pomoć imala je u Matei Tavić koja je ubacila 17 koševa.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Belgija 87:81 (19:20, 32:19, 22:10, 14:32)

BiH: Deura 3, Džebo 6, Džombeta 6, Jones 44, Tavić 17, Babić 3, N.Delić, A.Delić 3, Halilović, Heljić 5, Kovačević, Mišeljić.

Belgija: Allemand 8, Linskens 15, Mbaka 7, Meesseman 18 16, Vanloo 19, Delaere 11, Geldof, Massey, Mestdagh, Raman 3, Ramette, Resimont.

Top Komentari

CheGuevara_
Dama sa Bahama kao i uvijek...AFERIM ZMAJICE!
57 0
user1597698961
Alii kakoo uprskaju na kraju ovako, s +24 na samo +6 neko ce refi pobjeda je pobjeda,e pa u kosarci nijee,belgija nas nek dobien tamo 7razlike i vise,i mi sko ispod njih,a mogli dobiti 20+ i tesko je ocekivat da nas belgija dobije 20+,moze ali bez jones,to vam je dokaz kakva je jones,cim se umorila kod nasih niko ne pogadja,i lagano s+24 na samo 6. Bravo cure ali nije to to jbg
18 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti