Nestvarna partija Jonquel Jones protiv Belgije

Već ima 25 poena

Nestvarna partija Jonquel Jones protiv Belgije

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacije BiH trenutno u Skenderiji igra meč kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine protiv Belgije.

Nakon 20 minuta igre naša selekcija ima prednost rezultatom 51:39, a ponovo je čudesna na parketu Jonquel Jones.

Bosanka sa Bahama je uz pomoć Matee Tavić potpuno razbila Belgiju i već nakon 20 minuta igre ima nestvaran učinak.

Ona je za 19 minuta na parketu ubacila 25 poena i uhvatila je osam skokova uz 53 posto šuta iz igre (8/15).

Matea Tavić je također sjajna sa 14 poena, dok su se u strijelce još upisale, Sara Heljić (5p) Nikolina Džebo (4p) i Nikolina Babić (3p).

Sjajna igra bh. selekcije koja se nalazi blizu velike pobjede.

Top Komentari

King_Kenny
...ova Jones bi i u nasoj muskoj reprezentaciji bila najbolja...zena je zasluzila da bude dobro placena za ovakvu igru...kakva dominacija.
13 0
1946
Dobar rezultat za sad ali Jones ce se eventualno umoriti a mi nemamo adekvatnu zamjenu za nju,moramo igrati agresivniju odbranu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije