Postoji i ta opcija: Kako možemo dalje i s porazom od Litvanije?

Ipak, sve je u našim rukama

Postoji i ta opcija: Kako možemo dalje i s porazom od Litvanije?

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra dobro na Eurobasketu.

Trenutno smo na omjeru 2:2, imamo pobjede protiv Mađarske i evropskog prvaka Slovenije, te poraze od Njemačke i Francuske, iako smo i te utakmice uz malo sreće i koncentracije u određenim momentima mogli okrenuti na svoju stranu.

Situacija je takva da imamo sve u svojim rukama kada je u pitanju prolazak u osminu finala. Nakon večerašnje pobjede Litvanije protiv Mađarske, sutra nam treba trijumf protiv Litvanaca za siguran prolazak dalje.

Ipak, postoji i jedan scenario prema kojem bismo se plasirali dalje i s porazom od Litvanije, a na kraju bi kući i pored eventualne pobjede nad nama otišla Litvanija.

Naime, ukoliko izgubimo od Litvanije s pet ili manje poena razlike, a Slovenija večeras izgubi od Njemačke i sutra od Francuske, gledao bi se međusobni omjer nas, Slovenije i Litvanije te bi se napravila bi mini-tabela prema kojoj bismo mi i Slovenija zbog bolje koš-razlike prošli dalje, dok bi Litvanci ipak ispali.

Dakle, ako izgubimo pet razlike imali bismo koš-razliku -1, a Litvanija -2 zbog poraza od Slovenije i Litvanci bi ispali s takmičenja. U slučaju bilo kojeg većeg poraza od pet razlike, sigurno ispadamo. 

Oglasi

Nadamo se da ipak da nećemo kao i u mnogim drugim situacijama u historiji strepiti od rezultata drugih, nego da će naši sjajni košarkaši sutra naći snage da savladaju i treću košarkašku velesilu u desetak dana i obezbijede prolaz dalje.

To je podvukao nakon današnje utakmice s Francuskom i Jusuf Nurkić koji je kazao:

"Hvala Bogu, sve je u našim rukama. Rekli su nam trebaju nam dvije, došli smo ovdje i dobili smo dvije utakmice, ali eto opet nešto treba".

Ohrabruje i najava kapitena Miralema Halilovića koji je dva puta podvukao da ćemo sutra igrati kao da život ovisi o toj utakmici:

"Sigurno da smo moćni, sigurno da imamo još aduta. U ovu utakmicu ulazimo kao da život ovisi o njoj. Dat ćemo sve atome snage, svi će dati sve što imaju da tu utakmicu dobijemo i da se plasiramo u Berlin", rekao je naš kapiten.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Litvanije igra se sutra od 14:30 i nadamo se da ćemo slaviti prolazak dalje na kraju. 

Top Komentari

Kiss
Hajmo hrabro pa šta bude može se Nurk nosit sa njihovim centrima al Kamenjaš bi trebo imat malo više hrabrosti i drskosti pod košem,jak momak u p.mne znam što se ne diže pod košem
5 0
makelele
Znajući nas i naš luzerski mentalitet, sutra gubimo glat. Dao bog da ne bude tako, ne nadam se nicemu, jer zadnji put na europskom smo ispali tako bijedno, moje srce to opet ne podnijelo.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi