Trese se Skenderija: Pogledajte slavlje igrača i navijača nakon rušenja Francuske!

Gori dvorana

Trese se Skenderija: Pogledajte slavlje igrača i navijača nakon rušenja Francuske!

Eldar Ganibegović

Nevjerovatan meč pratili smo večeras u Skenderiji.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sjajan meč i savladala Francusku 96:90 u kvalifikacijama za Mundobasket.

Vodili smo +5 u posljednjoj minuti, prosuli to i otišlo se u produžetak. U posljednjoj minuti opet smo vodili, ovaj put četiri razlike, ali Francuzi su opet izjednačili i morali smo igrati drugi produžetak.

U drugi produžetak ušli smo bez Jusufa Nurkića koji je napravio petu ličnu pred kraj prvog produžetka, ali na kraju smo i bez njega upisali veliku pobjedu.

Velike zasluge, možda i najveće, za ovakvu utakmicu naših košarkaša nose sjajni navijači koji su svih 50 minuta (iako je trajalo dva i po sata) bili velika i nesebična podrška.

Pred kraj meča čak su im čestitali i pojedini reprezentativci Francuske, a poslije utakmice uslijedilo je očekivano slavlje zajedno s igračima.

Jednostavno, da se čovjek naježi. Kapa do poda i igračima i navijačima. 

"Ko ne skače mrzi Bosnu, hej, hej, hej", odjekuje Skenderijom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Pogledajte videozapis i sami osjetite dio atmosfere.

 

Top Komentari

SarajFK
Nasa reprezentacija nakon Sarajeva, ima najbolje i najbrojnije navijace u drzavi i sire! SVAKA NAM CAST!!!!
2 6
denimen9
Gdje ste dežurni kritičari? Ko miševi se posakrivali. Trpaj Bosno amatere
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi