Bh. košarkaši odradili trening u Francuskoj: U sastavu jedno novo ime
FOTO: T. Hebib

Atmosfera u timu je odlična

Bh. košarkaši odradili trening u Francuskoj: U sastavu jedno novo ime

H. Zilić

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra o Francuskoj očekuje duel desetog kola kvalifikacija za Mundobasket. Francuzi su apsolutni favoriti, ali ne sumnjamo da će naši momci ostaviti srce na terenu i u sutrašnjoj utakmici. Selektor Bećiragić je napravio jednu promjenu u odnosu na duel protiv Mađarske koji smo dobili u Skenderiji prije dva dana rezultatom 83:78.

Umjesto povrijeđenog Johna Robersona u Francusku je doputovao mladi Zinedin Mulić što je svakako veliki stimulans za ovog mladog momka koji je jedan od najboljih košarkaša naše juniorke reprezentacije.

Momci su u Francuskoj odradili trening, ozbiljno se pripremaju za utakmicu i atmosfera je odlična bez obzira na sve probleme koji nas prate u novembarskom prozoru.

Protiv Francuske nastupit ćemo u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Bosna i Hercegovina je još u igri za plasman na Mundobasket, ali treba se dosta toga poklopiti.

Trijumf Litvanije u Crnoj Gori i Francuske protiv naše selekcije potvrđuju plasman Francuza i Litvanaca na Svjetsko prvenstvo. Imat će dva kola prije osam trijumfa i niko ih ne može ugroziti.

Oglasi

Ako Crna Gora dobije Litvaniju, a mi izgubimo od Francuske, Crnogorci idu za 7-3, mi ostajemo na 5-5 i onda nam u posljednja dva kola treba trijumf u gostima protiv Mađarske i poraz Crne Gore na domaćem terenu od podmlađene Češke bez Satoranskog i Veselog što nije baš realno za očekivati i na kraju nam na domaćem terenu treba trijumf od 20 poena razlike protiv Crne Gore.

Prvo čekamo Crnogorce, zatim idemo u goste Mađarima.

U slučaju da Litvanija dobije Crnu Goru, mi izgubimo od Francuske, onda nam treba trijumfa protiv Mađarske i domaća pobjeda protiv Crne Gore sa više od 20 poena razlike, u slučaju da Crnogorci izgube tri meča do kraja kvalifikacija, nama dvije pobjede u tri utakmice donose treće mjesto i plasman dalje.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Duel Francuske i Bosne i Hercegovine igra se u ponedjeljak sa početkom u 20 sati u gradu Pau.

Vjerujemo u još jednu hrabru partiju izabranika selektora Bećiragića, a nakon toga ćemo vidjeti šta nas očekuje u psoljednja dva kola i kakve su kalkulacije u igri.

Top Komentari

Slana_carsija
Što nije pozvao Alibegovica kao naturalizovanog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi