Poraz od Litvanije nije strašan, ali Zmajevi do kraja kvalifikacija moraju paziti na jednu utakmicu!
FOTO: E. Dindić

U dobroj smo poziciji još

Poraz od Litvanije nije strašan, ali Zmajevi do kraja kvalifikacija moraju paziti na jednu utakmicu!

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u tuzlanskom Mejdanu poražena od Litvanije rezultatom 77:78 u trećem kolu prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

Ovim porazom naša selekcija je ostala drugoplasirana u grupi s omjerom 2-1, a na ruku nam je išao i trijumf Bugarske protiv Češke rezultatom 79:70 i sada Bugari imaju omjer 1-2, a Česi su na 0-3.

Još jedna prednost za našu selekciju je da kući čekamo Bugarsku i bez obzira kako ostali mečevi završe u našoj grupi do kraja sa domaćim trijumfom protiv Bugarske i sa tri trijufma sigurno smo u drugom krugu, međutim jako će važno biti koliko ćemo pobjeda imati jer se sve prenosi u drugi krug.

U drugom krugu nas kako stvari stoje gotovo sigurno očekuju selekcije Francuske i Crne Gore, dok će Mađarska i Portugal dati odgovor ko će biti treća selekcija iz grupe E koja će činiti grupu u završnoj fazi takmičenja.

Dakle, Litvanija i Francuska su na omjeru 3-0, BiH i Crna Gora na omjeru 2-1, a Mađarska i Bugarska na omjeru 1-2, tako bi trenutno izgledala naša grupa u završnim kvalifikacijama.

Zato je jako bitno da do kraja dobijemo Bugarsku kući i bonus bi bio trijumf protiv Češke u gostima koja će možda u tim momentima biti otpisana.

Ako ne bude negativnih iznenađenja u domaćem meču protiv Bugarske u drugom krugu vodit ćemo veliku brobu sa Crnom Gorom i Mađarskom za treće mjesto i plasman na Mundobasket.

Top Komentari

criticos
Po novinaru ne treba da idemo u Litvaniju i Cesku, tu su vec upisani porazi jos veceras. Svaka cast. Ne dao Bog da pomisli novinar da se mlatne Litva za 3 dana. Luzerski mentalitet u kostanoj srzi ugradjen, tacnije beskicmenjastvo
7 2
Ajax11
Tek kada budemo pisali da idemo dobiti sve tri tekme a ne samo neku jednu, tek tad cemo mozda nekad i napraviti neki rezultat! Mi smo i svakom sportu samo u nekoj kalkulaciji
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi