Selektor Litvanije: "U Bosni ne pobjeđuje svako"

Maksvytis sretan zbog pobjede

Selektor Litvanije: "U Bosni ne pobjeđuje svako"

A. Čaušević

Uzbudljiv i dramatičan meč u paklenoj atmosferi Mejdana odigrali su BiH i Litvanija u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezetnacija je igrala odlično prvo poluvrijeme, ali su u nastavku Litvanci uspjeli prelomiti susret i pobijediti.

Na pressici poslije utakmice selektor Litvanije Kazys Maksvytis je iskazao zadovoljstvo zbog pobjede.

"Lijepo je igrati u ovakvoj atmosferi, teško je i ali lijepo. Čestitam i reprezentaciji Bosne i Hercegovine, igraju sa dosta strasti i dobrim trenerom, igraju dobru košarku. Otežali su nam stvari. Okrenuli smo utakmicu u drugom poluvremenu. Oba tima su mogla pobijediti, ali sretni smo što smo mi pobijedili pogotovo ovdje u Bosni jer to nije uspjelo svakom timu", rekao je iskusni stručnjak.

"Očekivali smo ovaku utakmicu. Košarkaši igraju za navijače, nama je čast boriti se protiv dobrog tima. Bila je tvrda utakmica. Oba tima su željela pobijediti."

Obzirom da je u Litvaniji vanredno stanje zbog invazije Rusije na Ukrajinu spominjale se mogućnost neodigravanja utakmice Litvanija - BiH u nedjelju.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Do sada nemamo informacija, čekamo pripreme za sljedeću utakmicu", kazao je Maksvytis.

Maksvytis je dodao da očekuje sličnu utakmicu i za nekoliko dana s tim da će podrška navijača biti na njihovoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi