Bosnić: "To je najgore što se večeras desilo, gore i od poraza"

BiH izgubila od Litvanije

Bosnić: "To je najgore što se večeras desilo, gore i od poraza"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je upisala tijesan poraz od Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 77:78.

U prvoj reakciji poslije meča selektor Vedran Bosnić je govorilo da su njegovi izabranici bili u igri, ali nisu uspjeli prelomiti susret. 

"Borili smo se, bili smo non-stop tu, nismo uspjeli da prelomimo utakmicu. Dobra borba. Da dobijemo Litvaniju moramo imati perfektan meč", rekao je Bosnić za Sport klub.

"Ipak su pokazali da su iskusniji od nas to je na kraju prevagnulo", dodao je bh. selektor.

Govorio je selektor Bosnić i o povredi kapitena Miralema Halilovića koji je iskrenuo zglob.

"To je najtužnije, ne znam kakva je povreda, monogo mi je žao, Miki (Halilović) to je najgore što se desilo, gore i od poraza", kazao je selektor Bosni.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bosnić je kazao da je prioritet da igrači obnove energiju, ali i da se prilagode na sudijski kriterij za kojeg je istakao da je bio čudan u nekim momentima.

Drugi meč između ove dvije selekcije se treba igrati u nedjelju, ali je preostalo da FIBA zvanično potvrdi termin zbog vanredne situacije u Litvaniji nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Top Komentari

King_Kenny
...najgore sto mi se dogodilo je amaterski prenos utakmice Sabaksuzina Topalbecirevica,koji ne samo da je baksuz nego nema pojma o kosarci...kad uporedis Edina Avdica i njega dodje ti da zaplaces kad ga slusas.
10 0
Ajax11
Moj Bosniću, kud sreće da si bogdom Musu odmorio ćitavu 3/4 a ne samo na kraju te ćetvrine kada je već usrao 5 lopti zaredom! Taj momak nulu timskog duha ima u sebi. Šalji ga nazad u španiju, zovi bilo koga drugog
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti