"Ovo je dobra škola za sve nas, ne znam idemo li u Litvaniju"

Press konferencija nakon meča u Mejdanu

"Ovo je dobra škola za sve nas, ne znam idemo li u Litvaniju"

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije u Mejdanu rezultatom 77:78.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj se medijima obratio selektor Vedran Bosnić i dao komentar večerašnje utakmice.

"Svega se skupilo, slab nam je bio ofanzivan skok. Bili smo brzi u nekim napadima, nismo kažnjavali neke situacije. Nismo kaznili dva kontranapada otvoreno, a oni vam uzvrate tricom. Onda ova dva prodora na dva razlike, ali veliko isksutvo za nas sve zajedno, da vidimo koliko moramo raditi da bi igrali protiv ekipa na ovom nivou. Žao mi je jer smo bili blizu, žao mi je igrača vidim koliko to žele, ali šta je tu je ovo je dobra škola i fokus na narednu utakmicu", rekao je Bosnić.

Litvanije je danas proglasila vandredno stanje tako da se još ne zna idemo li u Litvaniju, ali Bosnić je istakao da će se sutra sve znati.

"Idemo u Litvaniju da pobjedimo. To će biti kao danas jedna lopta. Oni su kvalitetni, ali nismo pričali puno o njima, mi respektujemo sebe i sada nam treba odmor, a onda idemo dalje. Trebat će nam još više tuče u nedjelju. Oni su imali osam skokova više to je osam napada više. Moramo se fokusirati. Ne znam zapravo da li idemo, čuli smo da je vandredno stanje u Litvaniji, ja koliko trenutno znam idemo, ali ne zna se ništa šta jutro donosi."

O povredi Miralema Halilovića?

"Najviše mi je žao kada se neko povrijedi. Trudimo se i uvijek nam se desi neka povreda. Znam da je iskrenuo zglob, nadam se da nije puno, ali to me boli da se povrijedi na ovakvoj utakmici. Krivo mi je."

Top Komentari

Ajax11
…kamo sreće da si Musu odhladio ćitavu 3/4 a ne samo zadnje 3 minute te kobne ćetvrtine kada poslje njegove lude trice prodao zaredom 5 lopti i protivnik naprvio seriju bodova…taj momak nula timskog duha ima u sebi!
1 1
Ajax11
Ma Bosniću…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi